Γνωριμία με την επιχείρηση

ΠοιότηταΠελατολόγιοΘέσεις εργασίας

ΠΡΟΦΙΛ
Το αντικείμενο της επιχείρησης Αργώ Ελλάς® είναι η Συντήρηση Πολυκατοικίας και παρουσιάζεται υπό μορφή ενός εμπλουτισμένου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών συντήρησης, προστασίας και υποστήριξης πολυκατοικίας που περιλαμβάνει:
- Παροχή οικονομικών προγραμμάτων συνδυασμού τεχνικών υπηρεσιών.
- Τεχνική & νομική υποστήριξη.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας, (έτος ίδρυσης 1980), κατάρτιση, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και εγκαταστάσεις, ποιοτικές και μακροχρόνιες συνεργασίες, καθώς και πλήρως εξειδικευμένο υλικό και προσωπικό, προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και υψηλή ποιότητα, ικανοποιώντας τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς στο πεδίο της συντήρησης κτηρίων εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΟΡΑΜΑ
Γνωρίζοντας πολύ καλά τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής που διανύουμε καθώς και τις απαιτήσεις των πελατών μας όσον αφορά την ταχύτητα και την αξιοπιστία, όραμα μας αποτελεί η συνεχόμενη βελτίωση της ανταπόκρισης στις προσδοκίες τους ,καθώς και η επαρκής κάλυψη των αναγκών τους, μέσα από ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο και αποτελεσματικό σύμπλεγμα υπηρεσιών. Τονίζοντας πως η επιτυχία κρύβεται μέσα σε αυτά που δίνεις και όχι σε αυτά που παίρνεις, τα πολλά χρόνια σταθερής πορείας και καθιέρωσης μας στην αγορά αποτελούν ένα τεκμήριο δέσμευσης στο όραμα αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ο κύριος στόχος είναι να κτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και κάτω από άμεση επικοινωνία να συνεχίσουμε την αδιάλειπτη προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και άριστης εξυπηρέτησης επεκτείνοντας τις δραστηριότητες μας και υιοθετώντας την καινοτομία σε κάθε μία από αυτές.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ / Ε.Κ.Ε.
Πολλοί έχουν αναρωτηθεί εάν υπάρχει ηθική σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιώτες και δραστηριοποιούνται σε μία ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά αποσκοπώντας στο κέρδος. Η απάντηση έγκειται στους κώδικες ηθικής που ακολουθεί ο κάθε άνθρωπος προσωπικά, καθημερινά, φιλτραρισμένους μέσα από την οικογένεια, την κουλτούρα, την παράδοση και εν τέλει την προσωπική διαμόρφωση χαρακτήρος του, ανεξάρτητα από το αν αποτελεί στέλεχος μίας επιχειρηματικής οντότητας ή όχι.

Έτσι λοιπόν, όπως καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα ζητήματα με ηθικές προεκτάσεις σε προσωπικό επίπεδο οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο σε συλλογικό όντας μέλη ομάδων ή και σε διοικητικό επίπεδο ως στελέχη εταιριών. Σύμφωνα με λεξικά της Ελληνικής γλώσσας (Μητσόπουλος Αθανάσιος, 2002) η λέξη ‘ηθική’ αναφέρεται στο σύνολο των κοινωνικά αποδεκτών θεσμοθετημένων κανόνων που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας κρίνοντας την ως αποδεκτή ή μη αποδεκτή ενώ σύμφωνα με τον λόρδο Mouton του Bank είναι η “υπακοή σε αυτό που δεν μπορεί να επιβληθεί σε αντίθεση με τον νόμο που σημαίνει υπακοή σε αυτό που επιβάλλεται” (Mouton,cited in Chris Moon & Clive Bonny 2004, Ηθική των επιχειρήσεων Αντιμέτωποι με το ζήτημα ).

Η ύπαρξη επιχειρηματικής ηθικής στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ, ενώ οι κανόνες της θα είναι σύνθετοι όπως ακριβώς και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Χαρακτηριστικά ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης και τέως πρόεδρος της Costa Rica, Oscar Arias αναφέρει πως “ Η επιβίωση πλέον θα αποτελεί ένα πιο σύνθετο και αβέβαιο ερώτημα, ενώ η ηθική που θα απαιτείται από εμάς επίσης σύνθετη “ (Oscar Arias cited in Chris Moon & Clive Bonny 2004, Ηθική των επιχειρήσεων Αντιμέτωποι με το ζήτημα ). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι βασικοί οικουμενικοί, διεθνείς ηθικοί κανόνες όπως η αλήθεια, ελευθερία, δικαιοσύνη, ενότητα, ανοχή, υπευθυνότητα, σεβασμός στη ζωή όπως αυτοί έχουν ψηφιστεί κατά τη διάρκεια ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνούς Ηθικής (IGE, cited in Chris Moon & Clive Bonny 2004, Ηθική των επιχειρήσεων Αντιμέτωποι με το ζήτημα, ) μεταλλάσσονται, αλλά αντιθέτως πως ενισχύονται και αυτό διότι η φυσιολογική εξέλιξη των πάντων το απαιτεί.

Ένα σωστά δομημένο ηθικό πλαίσιο το οποίο αγκαλιάζει όλους τους βασικούς, οικουμενικούς ηθικούς κανόνες και αξίες μέσα στο οποίο κινούνται όλα τα στελέχη μίας επιχειρηματικής οντότητας και η διαμόρφωση ηθικής εταιρικής κουλτούρας από τα ανώτερα αυτών, αν μη τι άλλο θωρακίζει τις εργασιακές αλλά και τις πελατειακές σχέσεις με ισχυρά μακροπρόθεσμα οφέλη.

-Η υπερβολή στο θάρρος ονομάζεται θρασύτητα. (Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια)
-Για να ενεργήσει κάποιος σωστά στη πολιτική και κατεπέκταση στον επιχειρηματικό στίβο, πρέπει να είναι σπουδαίος στο ήθος (Αριστοτέλης, Ηθικά Μεγάλα)

(“Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η οικειοθελής δέσμευση των επιχειρήσεων για ένταξη στις επιχειρηματικές τους πρακτικές κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, που είναι πέρα από όσα επιβάλλονται από τη νομοθεσία και έχουν σχέση με όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται από τις δραστηριότητές τους” (CSR Hellas ))

Η 2η παρουσίαση της βασικής αρχής Kant που με την σειρά της διατυπώνει πως “μία ενέργεια στην οποία προβαίνει ένα άτομο (σύνολο ατόμων ή επιχειρηματική οντότητα ενδεχομένως) είναι ηθικά σωστή αν και μόνο το άτομο δεν χρησιμοποιεί τους άλλους ανθρώπους μόνο ως μέσα για την πραγματοποίηση των στόχων του αλλά επιπλέον σέβεται το δικαίωμα τους στην ελεύθερη επιλογή.”

Η ηθική αποτελεί ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να καθορίσει το μέλλον κάθε επιχείρησης αλλά και κάθε ανθρώπου. Αποτελεί δε, κύριο παράγοντα επιβίωσης συνήθως. Ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, η κατανόηση η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών προεκτάσεων εν γένει θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον κάθε επιχειρηματία / στέλεχος προσφέροντας του εκείνα τα κατάλληλα εργαλεία που θα στηρίξουν την πορεία του στο πεδίο που δραστηριοποιείται και ιδιαίτερα σε ένα σύνθετο οικονομικό περιβάλλον. Οι ουκ ο λίγες καλές πρακτικές που προσφέρονται προς πραγματοποίηση αποτελούν το πρώτο σκαλοπάτι για την περαιτέρω μεταμόρφωση της άσπλαχνης εταιρίας/βιομηχανίας σε κάτι πιο ανθρώπινο, που μπορεί ενδεχομένως να την συμφέρει αλλά προσφέροντας ταυτόχρονα. Γι’αυτό το λόγο και λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω συνθέτουμε κατα καιρούς προγράμματα δωρεών και καλών πρακτικών που ακολουθούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, φιλτραρισμένα μέσα από ανθρωπιά και σεβασμό προς το περιβάλλον και το συνάνθρωπο μας, σε μία προσπάθεια να συμβάλλουμε και εμεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη διόρθωση όλων εκείνων που ταλαιπωρούν τη καθημερινότητα μας.

Από τη διεύθυνση
Με σεβασμό και εκτίμηση

Αργώ Ελλάς® Συντήρηση ΠολυκατοικίαςΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ